Dit is er aan de hand

[van mijn Facebook-pagina op 9 mei 2014:]

Lieve allemaal,

Het slechte nieuws heeft de meeste van jullie waarschijnlijk inmiddels bereikt. De afgelopen tijd had ik in toenemende mate last van mijn linkerbeen. Om onbeperkt te kunnen genieten op Koningsdag besloot ik de maandag erop actie te ondernemen. Na een bezoek aan de huisarts, fysiotherapeut en de röntgenafdeling werd ik met spoed doorverwezen naar de MRI-scan. Uit deze scan bleek tot ieders schrik dat de pijn in mijn bovenbeen niet werd veroorzaakt door een spierscheurtje of ontsteking, maar door een kwaadaardige tumor in het bot. Op donderdag 1 mei stond de wereld even stil.

De afgelopen week was erg onzeker maar ik heb veel kracht geput uit de talloze lieve telefoontjes, berichtjes, smsjes, appjes en mailtjes. Het wordt een heel zwaar jaar maar ik ben in goede handen en de kans op volledige genezing (inclusief het behoud van mijn eigen been) is sterk aanwezig. Alle behandelingen zullen plaatsvinden in het LUMC in Leiden, waar specialisten zitten die ervaring hebben met deze zeldzame vorm van botkanker. Gek genoeg voel ik me blij, sterk en zo ready als ik kan zijn.

Met jullie hulp sla ik me er zeker doorheen!

Eric

2 gedachten over “Dit is er aan de hand

  1. Lieve eric, wat vind ik het vreselijk zeg! Jeeetje 😦 echt mooi deze site dat we alles kunnen meelezen en dat je er zo open over bent.
    Ik wens je echt alle sterkte toe!!
    En alles gaat helemaal goed komen met je!! Dikke kus xx sterkte!

Plaats een reactie